Blogs

 

Maart 2023.

De eerste homeopathische consulten zijn gegeven. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in de uitwerking van de anamnese en het uitzoeken van de juiste middelen, maar jongens wat geniet ik daar van.

Zelfs voor mij is het verbazingwekkend te zien hoe goed menig cliënt al duidelijk vooruitgang boekt  naar herstel. Dit maakt me ontzettend dankbaar en nederig.  Het doet me nog weer eens stilstaan bij de kracht van natuurlijke middelen.

De afgelopen maand is er weer een workshop intuïtieve ontwikkeling en spiritualiteit gestart.  Telkens weer fijn om met gelijkgestemden samen te komen.

Al met al alle reden tot dankbaarheid !

 

Oktober 2022.

Inmiddels heb ik de eerste homeopathielessen van jaar 3 gevolgd. Wat ongelooflijk interessant weer. 

Naast studeren kan ik deze maand beginnen aan mijn stageperiode. Onder supervisie  van mijn stagebegeleidster Annet Ellenbroek uit Tubbergen mag ik cliënten gaan verwelkomen en ondersteunen.

Een consult gaat als volgt:

ik neem de anamnese af en werk de casus uit …. Vervolgens ga ik in conclaaf met mijn stagebegeleidster ….. Na dit overleg worden de middelen die bij u horen, aan u uitgereikt door mijn stagebegeleidster (ook krijgt u van haar de factuur en betaald u aan haar). Er denkt dus niet 1, maar 2 personen na over uw casus. Beter kan een cliënt niet wensen !

Voel u welkom een afspraak met me in te plannen.

 

Juni 2022.

De laatste toetsen van het 2de jaar van de 5-jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat heb ik met een 8 en een “goed” afgerond. Super blij mee! Nu op naar het 3de leerjaar.

Een medestudente zei: “Over een half jaar zijn we al op de helft”. En zo is het! Ik kijk echter niet naar het behalen van de eindstreep, maar naar wat het me nu brengt en ik kan zeggen dat ik ontzettend geniet van alles wat de homeopathie me leert. Wat een rijk gevoel geeft me deze opleiding.

In het komende jaar ga ik, naast het volgen van de lesstof van dat jaar en de laatste 4 lessen van de opleiding Medische Basiskennis (MBK), onder supervisie van mijn stagebegeleidster, patiënten ontvangen.

Ik zie er naar uit !

 

Augustus 2021.

Op het moment kom ik ontzettend vaak mensen tegen die zich realiseren dat ze een gevoeligheid in zich hebben die “wakker gemaakt” mag worden.

Ze realiseren zich dat ze dingen oppikken die veel andere mensen niet oppikken. Is dit de energie van de medemens? Is dit de Ongeziene Wereld?

Voel jij ook veel? Als je niet weet hoe hiermee om te gaan dan kunnen deze prikkels enorm vermoeien, je zelfs uitputten en leegzuigen.

Realiseer je:
– dat dit aan de orde is en op welke momenten je er het meest last van hebt, want zodra je het herkent en erkent kun je leren ermee om te gaan;
– dat toeval niet bestaat;
– dat je nieuwsgierig bent naar engelen, wonderen en spiritualiteit;
– dat het oké is dat je niet wordt begrepen door je naasten. Mogelijk ben jij op een andere frequentie aanbelandt en zitten zij in ander proces.
 
 

Mei 2021.

It’s important to remember that we all have magic inside us.

Ieder mens heeft een prachtig licht in zich dat gezien mag worden.
Laat het maar schijnen !!
 
 

April 2020.

We zitten in een crisis, het raakt ons allemaal………….

Thuis werken, scholen gesloten, naasten die (ernstig) ziek zijn, begrafenissen waar maximaal 30 personen bij aanwezig mogen zijn, ouderen die geen bezoek mogen ontvangen en geconfronteerd worden met eenzaamheid, zorgen om inkomen en ga zo maar door.

Deze stormachtige tijd vraagt om aanpassingsvermogen van ons allemaal. Het is niet altijd makkelijk, maar er zijn nu eenmaal dingen die je niet kunt veranderen. Met ons allen proberen we er het beste van te maken.

Als je emoties hoog oplopen is het belangrijk dat je weer contact kunt maken met een gevoel van vertrouwen en veiligheid zodat je met andere ogen naar de storm kunt kijken en wellicht ook verborgen zegeningen kunt ontdekken.

Ik ben mezelf de afgelopen maanden flink tegengekomen. Begin februari kreeg ik longontsteking en al snel deed toen het Covid-19 virus zijn of haar intrede in Nederland. Nog steeds verbaas ik me over de angst die ik gevoeld heb en waardoor ik behoorlijk vast liep. Er werd zoveel aangeraakt bij me. Een oud angsttrauma dat nog niet verwerkt was?

In ieder geval wist ik zeker dat er iets opgeschoond moest worden en ik besloot de stilte achter de storm op te zoeken. Met grote regelmaat ging ik in meditatie en al doende kwamen de inzichten.

Ik wist er moeten knopen doorgehakt worden in mijn leven. En dat heb ik gedaan!

Trots ben ik erop dat ik, samen met Gerard (mijn partner), heb besloten om vervroegd met pensioen te gaan. Het is tijd dat ik mijn zielepad ga lopen en me geheel ga wijden aan het mediumschap.  En ….. ook dat is iets wat ik met mezelf heb afgesproken ……… hierbij leg ik de lat voor mezelf héél laag …..

niets moet – het mág.           Het voelt goed.           Er is iets opgeschoond!

Allemaal worden we uitgenodigd onszelf op een diepere laag te ontmoeten. Ik hoop heel erg dat ook jij de stilte achter de storm kunt voelen en je ermee kunt verbinden.

Wellicht kan ik hierin iets voor je betekenen. Laat dit dan maar weten.

Voor nu … Pas goed op jezelf en elkaar, blijf gezond en blijf vertrouwen!